Honda meest betrouwbare autofabrikant.

Geen reacties

Honda meest betrouwbare fabrikant volgens enquête gehouden onder meer dan 30.000 Europese automobilisten

• Honda meest betrouwbare autofabrikant volgens een enquête van de Organisation of Consumers and Users (OCU)
• Honda Jazz minst vaak naar de garage, op de voet gevolgd door de Civic, CR-V en Insight
• Meer dan 30.000 Europese automobilisten vulden de enquête in over 178 verschillende modellen
• De enquête richtte zich op betrouwbaarheid en de ervaringen van Europese automobilisten

De Organisation of Consumers and Users (OCU) heeft een enquête gehouden onder meer dan 30.000 Europese automobilisten over de betrouwbaarheid van 178 verschillende modellen. Hieruit is gebleken dat klanten Honda als het meest betrouwbare automerk beoordelen.

Honda eindigde boven aan de lijst met een betrouwbaarheidsscore van 93/100. Bovendien gaf 79% van de geënquêteerden aan dat ze een Honda-auto zouden aanbevelen. In de categorie ‘Utility’ kwam de Honda Jazz als meest betrouwbare auto aangewezen. Andere Honda-modellen scoorden ook zeer goed; de Civic, CR-V en Insight eindigden in de top 10 van hun respectieve categorieën.

Sleutelwoorden bij het kopen van een auto zijn voor consumenten: prijs, brandstofverbruik, functionaliteit en betrouwbaarheid. De OCU-enquête was gericht op betrouwbaarheid om te ontdekken of eigenaren in het afgelopen jaar een defecte auto hadden gehad en ermee naar de garage moesten, en om uit te vinden om wat voor een soort problemen het dan vooral ging. Met deze gegevens heeft de OCU een betrouwbaarheidsindex ontwikkeld die gebruikt kan worden om de kans op defecten tussen verschillende merken en modellen op de markt te vergelijken.

“Bij Honda zijn betrouwbaarheid en kwaliteit synoniemen”, zegt Philip Ross, Senior Vice President van Honda Motor Europe. “De resultaten van de enquête onderstrepen het belang dat Honda hecht aan het leveren van kwaliteit aan onze klanten. Honda vindt het belangrijk

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone